Kevers kweken

Kevers kweken

Homemade beetle jellies/fruitkuipjes
Het is tegenwoordig steeds moeilijker om tegen een redelijke prijs goede jellies te importeren. Mijn huidige kevers (waaronder Dynastes hercules) eten jellies alsof hun leven er van afhangt. Eén Herculeskever kan in twee dagen wel een hele 50 ml cup leeg eten! Dan gaat er dus heel wat jelly doorheen. Daarom wil ik niet afhankelijk zijn van de huidige (zeer beperkte) importmogelijkheden en ben ik begonnen met het zelf maken van jellies.

Omdat de vraatzuchtige soorten (zoals Dynastes) grote cups nodig hebben vanwege hun grote hoorns ben ik begonnen met 50 ml cups. Tot nu toe zijn de kevers er dol op en eten de ene na de andere cup leeg. De kleinere soorten kunnen uiteraard ook goed overweg met de grote cups, maar ik wil op termijn ook gaan experimenteren met kleinere cups (10 ml) die in de “normale” cuphouders kunnen. Als die kleinere cups beschikbaar komen laat ik het hier weten uiteraard.
Mocht je een bepaalde smaak willen hebben, vraag er dan naar. Aangezien alle jellies op bestelling gemaakt worden is ook mogelijk om nieuwe smaken te maken.

Ik ben ook een experiment gestart om te kijken hoe lang de jellies buiten de koelkast gehouden kunnen worden. Ik verwacht dat ze het in de koelkast langer zullen uithouden dan op kamertemperatuur, maar ik wil wel graag weten hoe lang ze goed blijven in beide situaties. Het experiment met de jellies op kamertemperatuur bewaren zal dus nog wel een tijdje lopen.

Multivrucht jelly (50ml)
Appel jelly (50ml)
Protaetia speciosissima eten van een jelly
Dynastes hercules eet van een jelly

De zelfgemaakte jellies worden op bestelling gemaakt en geleverd. Je kan het bestelformulier gebruiken om jouw bestelling door te geven. Daar kan je trouwens ook alle andere producten van de aanbodpagina bestellen.