Kevers kweken

Kevers kweken

3 februari 2024
Deze week is bekend geworden dat Vivarium dit jaar toch weer in het Autotron te Rosmalen gehouden wordt, net zoals de laatste paar edities. Een hele fijne plek voor deze fantastische beurs.
We hebben al vrij veel interesse van medestandhouders gekregen dus we hopen dat het Insectenplein dit jaar nog groter gaat worden. Binnenkort gaan we uitnodigingen rondsturen en kijken welk aanbod we dit jaar kunnen gaan brengen. We kijken er uiteraard al heel erg naar uit.

16 december 2023
Vandaag hebben we via een Facebook bericht van Vivarium vernomen dat de “deur op een kiertje” voor een nieuwe editie van Vivarium nu een open deur geworden is. Met andere woorden, ook in 2024 komt er weer een editie van Vivarium. Wat een geweldig uitzicht voor het komende jaar. We zijn er uiteraard enorm trots op om een vast onderdeel van de mooiste beurs te mogen zijn en zo ons steentje daar aan bij te dragen. Ook wij zullen er weer alles aan doen om het Insectenplein een groot succes te maken.
Iedereen alvast fijne feestdagen en de beste wensen voor 2024. Die van ons zijn al uitgekomen!

20 november 2023
Inmiddels is het alweer een week geleden dat Vivarium plaatsvond. Het was voor het forum de 10e keer dat we er stonden en voor de 7e keer met het Insectenplein. Deze editie werd bezocht door 12.000 bezoekers! Tot nu toe de meest succesvolle editie voor ons en onze standhouders. De bezoekers kwamen met drommen naar het Insectenplein toe en lieten zich uitgebreid informeren over alle soorten insecten die er te zien waren. Meer bezoekers dan ooit zijn naar huis gegaan met een setje larven, wandelende takken, honing of vlinderpoppen om maar wat te noemen. We hadden deze keer ook het grootste aantal standhouders ooit, namelijk 10 standhouders met totaal 24 tafels! Hopelijk wordt er volgend jaar weer een editie gehouden en kunnen we nog grootser uitpakken.

23 september 2023
Inmiddels is de inschrijving gesloten voor het Insectenplein op Vivarium. Er zijn nu al meer tafels op het plein dan ooit tevoren! Ook qua diersoorten is er deze editie een behoorlijke uitbreiding gerealiseerd. Het belooft dus nog leuker en mooier te worden dan elke vorige editie van het Insectenplein! We zien jullie uiteraard graag op 11 en/of 12 november in het Autotron te Rosmalen.

Dit is de standhouderslijst:

Kevers:
Coleoptera-forum
Keverskweken
M&T Beetle Breeding
Bram Temmink

Mieren:
AntsFlanders

Bidsprinkhanen:
MadMantid

Bijen:
ImkerSupplies

Overige insecten:
Ilyas_Insects (o.a. vlinders, sprinkhanen)
Europe Invertebrates (o.a. wandelende takken)
Arachno-Corner (o.a. kevers, spinnen, slangen)

2 april 2023
De afgelopen tijd hebben we veel energie gestoken in het starten met het voorbereiden van het Insectenplein. Onze moeite is inmiddels beloond met een hoger aantal reserveringen dan vorig jaar! Bovendien willen we nog wat meer diversiteit proberen te brengen qua diergroepen, dus er kunnen nog een paar tafels bij, maar niet echt veel meer. We zijn benieuwd op hoeveel tafels en te tonen diergroepen we gaan uitkomen dit jaar. Het belooft ieder geval nog weer leuker te worden dan vorig jaar. En dat was al leuk!