Kevers kweken

Kevers kweken

2 april 2023
De afgelopen tijd hebben we veel energie gestoken in het starten met het voorbereiden van het Insectenplein. Onze moeite is inmiddels beloond met een hoger aantal reserveringen dan vorig jaar! Bovendien willen we nog wat meer diversiteit proberen te brengen qua diergroepen, dus er kunnen nog een paar tafels bij, maar niet echt veel meer. We zijn benieuwd op hoeveel tafels en te tonen diergroepen we gaan uitkomen dit jaar. Het belooft ieder geval nog weer leuker te worden dan vorig jaar. En dat was al leuk!

17 oktober 2022
Inmiddels ligt Vivarium al weer twee weken achter ons. We hebben ervan genoten en het is een geweldig weekeinde geworden. Hieronder een paar foto’s van de opstelling van het Coleoptera-forum. Vooral kinderen vonden de getoonde Europese Neushoornkevers erg leuk!

16 juni 2022
We hebben heel goed nieuws, namelijk dat het Insectenplein op Vivarium inmiddels vol is. We staan er uiteraard ook weer met Keverskweken en alle andere tafels zijn inmiddels bezet. De tafelhouders brengen een mooie mix van insecten en ongewervelden mee, dus het gaat een mooi plein worden. We hopen je te zien op 1 en/of 2 oktober!

7 april 2022
Het goede nieuws is dat we weer het Insectenplein mogen organiseren op Vivarium en inmiddels begonnen zijn met het werven van tafelhouders. Natuurlijk gaan wij er ook staan. Er hebben zich al enkele tafelhouders aangemeld en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Het zal wel weer snel gaan vol lopen, dus als je interesse hebt…..

19 januari 2022
Inmiddels zijn we met betrekking tot Vivarium weer wat verder. Er is besloten om dit jaar het evenement te houden op 1 en 2 oktober. Uiteraard hopen we met het Coleoptera-forum dat het dit jaar wel door kan gaan nu het iets eerder in de herfst gehouden wordt.

4 december 2021
Nu de rook een beetje begint op te trekken rond Vivarium is het duidelijk dat er voorlopig helaas geen nieuwe (vervangende) editie komt. We moeten ook nog maar afwachten of er überhaupt een volgende editie komt. De financiële schade voor de uit vrijwilligers bestaande organisatie is behoorlijk groot en het is nog niet duidelijk of zij er bovenop komen. We hopen het beste voor hen, want voor het Coleoptera-forum blijven zij de “beste beursorganisatie ooit”!

12 november 2021
Vivarium is helaas afgelast!
Na de corona persconferentie van vanavond, is het duidelijk geworden dat de beurs niet kon doorgaan. De organisatie heeft Vivarium dus helaas afgelast. Erg jammer, maar wel begrijpelijk. We gaan afwachten wat er nu verder gaat gebeuren. 

5 oktober 2021
Vivarium gaat door! We zijn nu in volle gang met de voorbereidingen. Er moet nog veel gebeuren en het is kort dag. Ieder geval hebben we wel al een behoorlijk aantal standhouders op het Insectenplein en we gaan er van uit dat het weer een hele gave stand wordt. Tot eind november!

5 september 2021
Nu drie maanden verder weten we nog niet zeker of Vivarium door kan gaan. Hopelijk wel en we hebben al redelijk wat aanmeldingen voor het Insectenplein. We zullen ieder geval ons best doen om er weer iets moois van te maken. Het wordt net als andere jaren weer spannend wat we tegen die tijd aan kevers hebben rondlopen. Vooralsnog ziet het er goed uit. We houden de berichtgeving omtrent de mogelijkheden van grote evenementen binnen uiteraard scherp in de gaten.

16 juni 2021
Inmiddels zijn we weer wat verder en gaat het er toch op lijken dat Vivarium door kan gaan. Voor meer informatie kan je terecht op het Coleoptera-forum. Ook kunnen we nog wat hulp gebruiken, zoals je daar in een topic kan lezen. Het ziet er naar uit dat we deze keer nog meer standhouders gaan krijgen, dus gaat het weer een leuk Insectenplein worden. Ik hoop velen van jullie daar weer eens te zien.

8 mei 2021
Afgelopen tijd heb ik de tijd genomen om deze site om te zetten naar andere software en tegelijk ook de uitstraling van de site aan te passen. Nu ziet de site er ook op een tablet of mobiel beter uit. Ik blijf uiteraard aanpassingen maken als het nodig is.
Inmiddels begint het weer een beetje warmer te worden en dus is de flake soil productie ook weer langzamerhand op gang gekomen. Het drogen van het flake soil gaat met dit koele en natte weer wel erg langzaam. Er zijn ook weer nieuwe jellies binnen, dus voor nu is er weer genoeg voorraad.
Nu de pandemie langzaam teruggedrongen wordt door vaccinaties gaat ook Vivarium weer een echte beurs organiseren op 27 en 28 november in het Autotron te Rosmalen. Hopelijk kan het live doorgaan en hoeft het niet meer online te gebeuren. Het Coleoptera-forum en Keverskweken gaan er deze keer ook weer staan, uiteraard ook nu weer met leuke stands en hopelijk ook met nieuwe insectensoorten. We houden jullie op de hoogte.