Het gebruik van gedroogd en gezeefd flake soil
Je hebt gedroogd en gezeefd flake soil gekocht. Wat nu?
Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat larven in vochtige grond leven. Wanneer flake soil vochtig wordt, hervat het normale verteringsproces zich. Uiteindelijk zal de flake soil volledig zijn verteerd en niet meer bruikbaar voor de larven. Het flake soil is dus gedroogd om het langer houdbaar te maken, maar is niet direct gebruiksklaar in droge toestand.
Hoe gebruik je het?
Maak de flake soil licht vochtig met water, net zo vochtig als bosgrond en potgrond voor de tuin is. Het moet dus niet kletsnat zijn, maar ook niet kurkdroog; een beetje er tussenin dus.
Laat de vochtige flake soil een paar dagen staan en controleer de temperatuur. Soms kan de temperatuur oplopen wanneer de compostering snel op gang komt. Als dit gebeurt, roer de flake soil een paar dagen goed door totdat de temperatuur weer zakt naar een normale omgevingstemperatuur.
Zodra de temperatuur weer is gedaald, is de flake soil klaar voor gebruik. Het is belangrijk om de larven niet de flake soil te geven als het nog te warm is, omdat dit de larven kan beschadigen.
Als je de flake soil een tijdje gebruikt hebt zitten er natuurlijk veel uitwerpselen in het substraat. Wil je het substraat verschonen maar niet nog ongebruikt flake soil weggooien, dan kan je het substraat zeven. De uitwerpselen blijven achter in de zeef en het nog te gebruiken flake soil valt er doorheen. Het gebruikte flake soil kan je uiteraard weer mengen met nieuw flake soil en zo maak je optimaal gebruik van de voorraad flake soil.
De gezeefde uitwerpselen kan je goed gebruiken als mest voor potplanten of bij planten in de tuin.
Vragen?
Heb je nog vragen over het gebruik van gedroogd flake soil? Stuur me gerust een bericht via het contactformulier op deze site.
Veel succes met het kweken op flake soil!