Kevers kweken

Home-made beetle jellies/fruitkuipjes

Het is tegenwoordig steeds moeilijker om tegen een redelijke prijs goede jellies te importeren. Mijn huidige kevers (waaronder Dynastes hercules) eten jellies alsof hun leven er van afhangt. Eén Herculeskever kan in een dag wel een hele 50ml cup leeg eten! Dan gaat er dus heel wat door. Daarom wil ik niet afhankelijk zijn van de huidige (beperkte) import mogelijkheden en ben ik begonnen met het zelf maken van jellies.

Omdat de vraatzuchtige soorten (zoals Dynastes) grote cups nodig hebben vanwege hun grote hoorns ben ik begonnen met 50ml cups. Tot nu toe zijn de kevers er dol op en eten de ene na de andere cup leeg. De kleinere soorten kunnen uiteraard ook goed overweg met de grote cups, maar ik wil ook gaan experimenteren met kleinere cups (10ml) die in de “normale” cuphouders kunnen. Als die kleinere cups beschikbaar komen laat ik het hier weten uiteraard.

Ik ben ook een experiment gestart om te kijken hoe lang de jellies buiten de koelkast gehouden kunnen worden. Ik verwacht dat ze  het in de koelkast langer zullen uithouden dan op kamertemperatuur, maar ik wil wel graag weten hoe lang ze goed blijven in beide situaties. Het experiment met de jellies op kamertemperatuur bewaren zal dus nog wel een tijdje lopen.

Multi-vrucht jelly 50ml
Beetle jelly 50ml

De zelfgemaakte jellies worden op bestelling gemaakt en geleverd. Je kan het bestelformulier gebruiken om jouw bestelling door te geven. Daar kan je trouwens ook alle andere producten van de aanbodpagina bestellen.